APK keuring Noord-Scharwoude

Home » Auto-onderhoud » APK Noord-Scharwoude

Algemene Periodieke Keuring, dat is waar APK voor staat. Een wettelijk verplichte keuring of de auto nog voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. In onze werkplaats in Noord-Scharwoude verzorgen wij de APK keuring van uw auto kundig en snel. Bij groot onderhoud is de APK zelfs kosteloos. Maak daarom snel een afspraak bij Autoservice Bakker in Noord-Scharwoude

Wat is de APK keuring?

De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto nog veilig is. Later zijn daar milieunormen aan toegevoegd. De APK keuring is daarom een wettelijke verplichting. Hou daarbij in gedachten dat het om een momentopname gaat. Daarbij zegt het niet alles over het onderhoud van uw auto.

diagnose-auto-noord-scharwoude_800x800

APK keuring

Alle merken en modellen

APK keuring personenauto's

APK keuring bedrijfsauto's

APK keuring campers

Technisch gezien staan de APK keuring en onderhoud los van elkaar. Kostentechnisch en qua tijd is het echter aan te raden de APK keuring en het onderhoud te combineren. U hoeft maar 1x langs te komen in plaats van 2x.

Is uw auto toe aan APK?

Nieuwe benzine auto’s zijn de eerste 4 jaar APK vrij, daarna worden ze 2 keer om de 2 jaar gekeurd. Wanneer de auto 8 jaar oud is dan moet de auto elk jaar gekeurd worden.
Nieuwe diesel auto’s zijn de eerste 3 jaar APK vrij, daarna moeten ze elk jaar gekeurd worden.

Controleer via het RDW wanneer uw auto aan APK toe is.

Waaruit bestaat de APK keuring?

Een cruciaal onderdeel voor uw veiligheid is de gordel. Ook deze worden aan een controle onderworpen. Zowel de gordels voor- als achterin worden helemaal uitgerold en gecontroleerd op beschadigingen. Daarna wordt gekeken of de gordel een goede blokkade geeft en of de sluiting goed werkt.

Maak nu een afspraak voor een APK

Is uw auto aan de APK toe? Maak een afspraak bij Autoservice Bakker in Noord-Scharwoude en kom langs. U kunt bellen naar 0226 - 31 28 91. Liever online? Dat kan via de afsprakenpagina.