Diagnose, elektronische storingen uitlezen

Home » Auto-onderhoud » Diagnose, uitlezen en elektronische storingen

Branden er storingslampjes op het dashboard? De betekenis is lang niet altijd duidelijk. Vaak is in de handleiding van uw auto te vinden wat het lampje betekent. Brandt het lampje van het motormanagement, is het belangrijk om de de oorzaak te vinden. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak om te auto uit te lezen.

Uitlezen van het motormanagement

Auto lampje motormanagementVoor het uitlezen van de auto sluiten wij diagnoseapparatuur aan op uw auto. Daarmee kijken we in het geheugen van het motormanagement en zien we wat er aan de hand is. Dit laatste vraagt goede technische kennis die wij in huis hebben. De ene storing is de andere niet. En wat is de oorzaak en wat is het gevolg.

diagnose-auto-noord-scharwoude_800x800

Diagnose

Elektronische storingen

Deskundige technici

Technische data van alle merken en modellen beschikbaar

Uitlezen storingen

Wat is dat, motormanagement?

Auto's zijn door elektronica een stuk comfortabeler maar vooral ook ingewikkelder geworden. Om deze systemen te regelen hebben auto's een computer aan boord. De technische aanduiding is ECU (Electronic Control Unit).

De ECU ontvangt elektrische signalen van sensoren die in de auto zitten. Hierna verwerkt de ECU deze signalen. Op basis van deze input verstuurt de ECU hierna nieuwe elektrische signalen door naar bedienbare componenten. Denk hierbij aan het open of dicht zetten van een klep.

Ontvangt de ECU nu abnormale waarden dan slaat de ECU deze op en het motormanagement lampje gaat aan. De reden dat het lampje gaat branden kan dus van alles zijn. Bij het uitlezen van de ECU kijken wij wat de reden was en wat de foutmelding is. Oorzaken zijn o.a.

Motormanagement

Airbag

ABS (remsysteem) & Traction control

Versnellingsbak / Transmissie

Centrale deurvergrendeling

Climate control / Airco

Cruise control

Board computer / Instrumentenpaneel

Als u twijfelt, bel dan even met de receptie. Wij geven een eerlijk en open advies in geval van een elektronische storing.

Maak nu een afspraak voor een diagnose

Brandt het motormanagementlampje of vermoedt u een elektronische storing? Maak een afspraak bij Autoservice Bakker en kom langs. Twijfelt u wat de mogelijkheden zijn, bel dan voor advies. U kunt bellen naar 0226 - 31 28 91. Een afspraak online maken kan via de afsprakenpagina.

Vervangend vervoer

Wij houden u mobiel. Wij begrijpen dat als uw auto voor werkzaamheden in de garage stil staat u mobiel wilt blijven. Daarvoor bieden we verschillende opties:

Fiets

Het gezonde alternatief. Geheel kosteloos.

Huurauto

Voor als u wat verder weg moet. Kosten bedragen € 15,- p/d + brandstofkosten.
Reserveer een huurauto bij het maken van de afspraak i.v.m. beschikbaarheid.

Huurbus

Speciaal voor zakelijke klanten waarbij het werk door moet gaan. Kosten bedragen € 25,- p/d + brandstofkosten.
Reserveer een huurauto bij het maken van de afspraak i.v.m. beschikbaarheid.