Trekhaak monteren in de regio Noord-Scharwoude

Home » Trekhaak monteren

Een trekhaak kunt u gebruiken voor een fietsendrager, een aanhanger of de caravan.  Het monteren van een trekhaak is op het eerste gezicht een eenvoudige klus. De werkelijkheid is lastiger. Een goede montage, mechanisch én elektronisch vraagt kennis en kunde. Daarvoor bent u bij Autoservice Bakker aan het juiste adres.

De juiste trekhaak

De montage van een trekhaak is onze specialiteit. Onder bijna alle auto's past een trekhaak. Zelfs elektrische en hybride voertuigen behoren tot de mogelijkheden. Bij exclusieve auto's, klassiekers of campers zullen we dit per voertuig bekijken. De prijs voor het laten monteren van een trekhaak onder uw auto hangt af van enkele factoren, namelijk de soort trekhaak en de auto die u bezit.

Trekhaak monteren

Trekhaak

De beste keuze

Alle merken trekhaken

Diverse soorten trekhaken

Ervaren technici

Goed advies

Verschillende soorten trekhaken

Er zijn veel verschillende soorten trekhaken. En daarbij zijn niet alle soorten voor elke auto geschikt. Wij helpen u de juiste trekhaak te kiezen. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op voor een goed advies dat bij uw auto, gebruik en budget past.

Gebruikt u de trekhaak maar af en toe of vindt u een trekhaak niet zo mooi én u kunt zelf de trekhaak demonteren? Dan is de afneembare trekhaak voor u de juiste keuze. Gebruikt u de trekhaak vaak of wilt u de voordeligste optie? Dan is een vaste trekhaak de juiste keuze. U gebruikt de trekhaak regelmatig maar wilt hem niet in zicht als u hem niet gebruikt en wilt hem niet zelf demonteren?
Af ten toe gebruik Veel gebruik Regelmatig gebruik
Trekhaak niet altijd in het zicht Trekhaak altijd in het zicht Trekhaak niet altijd in het zicht
Handmatig trekhaak los maken Voordeligste optie Meeste gemak
Wel icm parkeersensoren Niet icm parkeersensoren Wel icm parkeersensoren

Hoe werken de verschillende trekhaken

Niet voor elk type zijn én een afneembare én een vaste én een wegklapbare trekhaak beschikbaar. De vaste trekhaak is het meest voorkomende type trekhaak, de afneembare hierna en de wegklapbare trekhaak is voor een beperkt aantal merken/modellen van toepassing.

Vaste trekhaak: de trekhaak is zo aan uw auto verbonden dat deze perfect onder de auto  past. Vaak is een uitsnede in de bumper nodig.

Afneembare trekhaak: de ideale oplossing voor gemiddeld gebruik van de trekhaak doordat hij niet zichtbaar is wanneer hij niet wordt gebruikt. Er zijn drie soorten afneembare trekhaken: de verticale-, horizontale- en diagonale afneembare trekhaak. Het verschil zit in de manier van plaatsen van de trekhaak.

Wegklapbare trekhaak: Met een eenvoudige handeling is de afneembare trekhaak klaar voor gebruik en na gebruik ook weer eenvoudig weggedraaid.

Parkeersensoren

Parkeersensoren "zien" een aanwezige trekhaak als obstakel. En dus geven de parkeersensoren een signaal af alsof de auto bijna ergens tegenaan rijdt.
Om dit te voorkomen adviseren wij bij parkeersensoren een afneembare of wegklapbare trekhaak. Dan heeft u plezier van de parkeersensoren en de trekhaak.

Kabelset: 7- of 13-polig

Er bestaan 7-polige en 13-polige kabelsets.

  • Een 7-polige kabel heeft alleen basisfuncties. Bijvoorbeeld voor een fietsendrager.
  • Met een 13-polige kabel kan meer. Bijvoorbeeld een achteruitrijlicht en 2 voedingsdraden met bijbehorende massa-aansluitingen. Bij caravans wordt de constante voedingsdraad gebruikt voor de binnenverlichting en/of koelkast.

"Inleren"

Inleren is de trekhaak aanmelden bij de auto-elektronica. Zodat alle aanwezige elektronische systemen goed blijven werken. Voorbeelden: parkeersensoren achterop uw auto moeten "weten" dat er een trekhaak gemonteerd is. Ook het Trailer Stability Program, indien aanwezig, moet ingeschakeld worden. Het mistachterlicht moet uitgeschakeld worden bij uw auto. Dit "inleren" voorkomt foutcodes en storingen. Wij verzorgen altijd het complete inleren van de trekhaak.

Maak nu een afspraak voor het monteren van een trekhaak

Een trekhaak nodig? Maak een afspraak bij Autoservice Bakker of kom langs. Twijfelt u wat de mogelijkheden zijn, bel dan voor advies. U kunt bellen naar 0226 - 31 28 91. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan via de contactpagina.

Vervangend vervoer

Wij houden u mobiel. Wij begrijpen dat als uw auto voor werkzaamheden in de garage stil staat u mobiel wilt blijven. Daarvoor bieden we verschillende opties:

Fiets

Het gezonde alternatief. Geheel kosteloos.

Huurauto

Voor als u wat verder weg moet. Kosten bedragen € 15,- p/d + brandstofkosten.
Reserveer een huurauto bij het maken van de afspraak i.v.m. beschikbaarheid.

Huurbus

Speciaal voor zakelijke klanten waarbij het werk door moet gaan. Kosten bedragen € 25,- p/d + brandstofkosten.
Reserveer een huurauto bij het maken van de afspraak i.v.m. beschikbaarheid.

Meer services